14 szeptember, 2014
Szilvás lepény morzsával
Kaptam egy pár napja jó sok szilvát, készült lekvár és aszaltam is, de azért egy keveset félre tettem sütinek, ö sült ki belöle, német recept alapján a németek zwetschgendatschi-nak nevezik, készül kelt tésztával is, de elöszeretettel készítik ezzel a túrós-olajos tésztával.
Hozzávalók:
Morzsához: 175 g finomliszt
100 g puha vaj
75 g cukor
1 teáskanálnyi fahéj (elhagyható)
Tésztához: 300 g finomliszt
150 g túró
70 g cukor
1 csipet só
6 Evökanál tej
6 Evökanál étolaj
1 csg. sütöpor
1,5-2 kg szilva
2-3 evökanálnyi hasított mandula
sütés után porcukor
A szilvát kimagozom, és felekbe, vagy negyedekbe vágom.
A morzsához valókat késes aprítóban összekeverem annyira, hogy nem teljesen álljon össze a tészta.
A lisztet összekeverem a sütöporral, a többi hozzávalót összekeverem és hozzáadom a lisztet, összegyúrom, és sütöpapírral kibélelt tepsibe (26-28x38 cm nagyságú) elnyújtom.
A szilvát a képen láthatóan rárakom, és megszórom a morzsával egyenletesen, erre szórom a mandulát.
200 fokos sütöben sütöm 35-40 percig.
Ha kihült porcukorral megszórva tálalom.
Jó étvágyat kíván hozzá!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése