Csak hogy ne unatkozzal ezzel kezdödött a vasárnap Jenni unszolására. Mostanában mindig kitalál valami újat és persze csinálni kell.
Szóval hozzávalók: 12-14 darabhoz (méret függö)
15 dkg finomliszt
1/2 teáskanál sütöpor
1 csg. vaníliás cukor
1 csipenyi só
1/2 teáskanál szódabikarbóna
175 ml tej
5 dkg áttört túró
1 egész tojás (méret M)
1 kicsi banán
5 dkg friss vagy fagyasztott áfonya
sütéshez vaj,
tálaláshoz Juharszirup, fahéjas porcukor
1. A lisztet a cukorral, sütöporral és sóval elkeverem egy edényben.
2. Egy másik tálkába a tejbe feloldom a szódabikarbónát, hozzákeverem a túrót és a tojást.
A banánt hosszában feleztem és vékonyra szeleteltem.
3. A száraz és folyékony hozzávalókat egynemüvé keverem és a banánt is hozzáadom, kb.
15 percig hagyom pihenni.
4. Egy nagy teflonba felmelegítem a vajat és kb. 2 evökanálnyi mennyiséget, nekem egy kisebb levesszedö kanál szolgál erre kicsi halmokat teszek a vajba és egy kicsit laposra nyomom, egy pár áfonyát teszek rá és mikor már buborékokat látni a tetején, akkor meg lehet fordítani. Ne legyen túl forró a vaj, mert akkor megég. A másik fele már gyorsabban megsül.
Legfinomabb azonnal tálalva egy kevés juharsziruppal meglocsolva, de anélkül is finom.
50 fokos sütöben melegen lehet tartani.
Jó étvágyat kíván hozzá!
Forrás: Sweets (Nicole Stich)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése