04 szeptember, 2014

Málnás vagy szedres muffin

Ez a süti is a Lányom Jennifer és a Barátnöje Vika ötlete volt, elöször ök ketten készítették el, most újra megsütöttük, elöször málnával készült, ezalkalommal szederrel, mert folyamatosan éredik a kertben.

Hozzávalók:
12 dkg háztartási keksz
1 púpos evökanál kakaó (cukormentes)
4 dkg vaj
1/2 mokkás kanálnyi finom só

Tötelék:
15 dkg szeder vagy málna (ebböl félre teszek 12 szép szemet a díszítéshez)
1 db bió citrom vagy zöld citrom
35 dkg Mascarpone vagy natúr vajkrém
15 dkg tejföl
12,5 dkg cukor
2,5 dkg vaníliás cukor
2 db egész tojás
2 evökanálnyi finomliszt

12 db Muffin papír

1.A papírformákkal kibélelem a muffinsütöt.
2. A kekszet vagy késes aprítóval, vagy egy Nylon zacskóban nyújtófával összetörtöm, hozzákeverem a kakaóport és a vajat felolvasztva, valamit a sót, jól összedolgozom és elosztom a 12 papírformába, kicsit össze is nyomom egy kis kanál segítségével.



3. A krémhez egy szitán átpaszírozom a szedret vagy málnát, a visszamaradt magra
nincs szükség, ki lehet dobni.
4. A citromot alaposan megmosom és a héjját lereszelem, félre teszem, a levét kipréselem.
5. A Mascarponét a tejföllel egy kézi turmix-szal jól összekeverem majd hozzáadom a tojásokat, a cukrot és vaníliás cukrot, a legvégén belekeverem a lisztet is. Ebböl a krémböl kimérek
30 dkg-nyit, és ehhez keverem a gyümölcspépet.
6. A megmaradt "fehér" krémhez adom a reszelt citromhéjat, a citromlevét és jól összekeverem.
7. Elöször a szedres (málnás) krémet osztom el egyenletesen a keksz massza tetején, majd óvatosan a fehér krémet.
8. A sütöt elömelegítem 150 fokra (légkeverésnél elég 130 fok) és 30 percig sütöm a muffinokat, majd a sütöt lekapcsolom és további 30 percet hagyom öket a sütöben, majd kihülés után hütöbe teszem öket legalább 5 óra hosszára, de lehet egy éjszákán keresztül is.
A félre tett egész szemekkel díszítem.




Jó étvágyat kíván hozzá!


Nincsenek megjegyzések: