Hozzávalók a tésztához: 20 dkg finomliszt
10 dkg vaj vagy rama, de inkább vaj
4 dkg cukor
1 csg. vaníliás cukor
1 egész tojás
1 teáskanálnyi reszelt citromhéj
1 csapott teáskanálnyi sütöpor
Krémhez: 3 dl tej
1 csg. vaníliáspuddingpor
50 dkg áttört túró, vagy német túró
1 egész tojás
2 tojás sárgája
75 ml étolaj (napraforgó)
10 dkg cukor
1 csg. vaníliáscukor
1/2 citrom reszelt héjja és leve
1 nagy dobozos befött körte, vagy 2-3 db nagyobb friss körte
Tojáshabhoz:
2 tojás fehérje
8 dkg porcukor
Elkészítés:
1. A puddingporból és a tejböl puddingot fözünk, mikor kész letakarom egy darab folpack-kal, teljesen rásimítom a pudding tetejére, így nem tud bebörösödni, hagyom kihülni.
2. A tészta hozzávalóit ügyes mozdulatokkal összegyúrom, és egy 26 cm átméröjü tortaformát kibélelek vele, úgy hogy kb. 2,5 cm magas szélt is csinálok neki, ahogy a képen látható.
3. A krémhez valókból egy selymes krémet kavarok, mivel a pudding elég sürü, így késes mixerrel kevertem viszonylag simára.
4. A krém felét a tésztára simítottam és a körtét egyenletesen elosztottam rajta, majd betakartam a krém másik felével.
6. A tojásfehérjét a porcukorral habosra felverem, és az 50 perc elteltével a süti tetejére kenem, visszatolom a sütöbe és 10-12 percet sütöm, míg a hab egy kicsit megbarnul a tetején.
2-3 óra szükséges, hogy kihüljön, mi már nem bírtuk kivárni, így langyosan ettük a kávéhoz.
Más gyümölccsel is elkészíthetö, friss öszi- vagy sárgabarack, alma, vagy meggy, akár szilva is.
Jó étvágyat kíván hozzá!
2 megjegyzés:
Nagyon jól néz ki Katica! Ha lesz jó körte kipróbálom ;)
Jól néz ki! :)
Megjegyzés küldése