13 július, 2014

Brownie mascarpone krémmel


Jennim mindenképpen sütit akart sütni, a könyvtárból kölcsönzött egy kis sütis könyvet, ebböl sütöttük meg együtt. Egy adaggal csak kb. 2 személyes háztartásban érdemes kezdeni, egyébként ajánlom, hogy minimum 2 adagot készítsetek

Hozzávalók 1 db 20 cm-es kockaformához: én már eleve dupla adaggal kezdtem 2 formával

                      Csokis massza:  50 g keserü csokoládé (70 %-os kakaó tartalommal)
                                                50 g vaj
                                                  1 egész tojás
                                                80 g cukor
                                                50 g finomliszt

                           Túrókrém:   25 g puha vaj
                                               75 g natúr vajkrém, vagy mascarpone
                                               40 g cukor
                                               20 g finomliszt
                                                 1 egész tojás
                                                 1 csg. vaníliás cukor

1. A formát kibélelem sütöpapírral, sütöt bekapcsolom légkeveréssel 160 fokra.
2. A csokoládét a vajjal göz fölött összeolvasztom, kicsit lehütöm.
    A tojás összekeverem a cukorral, hogy elolvadjon benne, majd a csoki masszához adom, és végül a lisztet is hozzákeverem. Ezt a masszát egyenletesen elosztom a formába.
3. A túrókrém hozzávalóiból selymes, csomómentes krémet kevertem és a csokis massza  tetejére öntöttem, villával egy kicsit összekevertem a tetején, hogy a kakaós massza kicsit márványosan keveredjen a túróssal, nem a legjobban sikerült, de majd legközelebb.
4. Légkeveréses, elömelegített sütöben 160 °C-on  sütöttem 35 percet. A csokis tészta közepe kicsit "nyersnek" tünhet, de ez így van jól, amikor kihül, akkor egy kicsit jobban összeáll, de ennek ilyennek kell lennie.

Ha valaki szereti akkor a csokis massza tetejére tehet egy pár szem meggyet, mielött a fehér krémet ráönti.


Jó étvágyat kíván hozzá!




Nincsenek megjegyzések: