13 július, 2014
Brownie mascarpone krémmel
Jennim mindenképpen sütit akart sütni, a könyvtárból kölcsönzött egy kis sütis könyvet, ebböl sütöttük meg együtt. Egy adaggal csak kb. 2 személyes háztartásban érdemes kezdeni, egyébként ajánlom, hogy minimum 2 adagot készítsetek
Hozzávalók 1 db 20 cm-es kockaformához: én már eleve dupla adaggal kezdtem 2 formával
Csokis massza: 50 g keserü csokoládé (70 %-os kakaó tartalommal)
50 g vaj
1 egész tojás
80 g cukor
50 g finomliszt
Túrókrém: 25 g puha vaj
75 g natúr vajkrém, vagy mascarpone
40 g cukor
20 g finomliszt
1 egész tojás
1 csg. vaníliás cukor
1. A formát kibélelem sütöpapírral, sütöt bekapcsolom légkeveréssel 160 fokra.
2. A csokoládét a vajjal göz fölött összeolvasztom, kicsit lehütöm.
A tojás összekeverem a cukorral, hogy elolvadjon benne, majd a csoki masszához adom, és végül a lisztet is hozzákeverem. Ezt a masszát egyenletesen elosztom a formába.
3. A túrókrém hozzávalóiból selymes, csomómentes krémet kevertem és a csokis massza tetejére öntöttem, villával egy kicsit összekevertem a tetején, hogy a kakaós massza kicsit márványosan keveredjen a túróssal, nem a legjobban sikerült, de majd legközelebb.
4. Légkeveréses, elömelegített sütöben 160 °C-on sütöttem 35 percet. A csokis tészta közepe kicsit "nyersnek" tünhet, de ez így van jól, amikor kihül, akkor egy kicsit jobban összeáll, de ennek ilyennek kell lennie.
Ha valaki szereti akkor a csokis massza tetejére tehet egy pár szem meggyet, mielött a fehér krémet ráönti.
Jó étvágyat kíván hozzá!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése