Nagyon ritkán csinálok Panna cottát, nem azért mert nehéz, hanem inkább nehezen kezdek hozzá, pedig imádom. Most a Lányom születésnapja volt a kedvezö alkalom, hogy újra elkészítettem hosszú idö után elöször, és most újra.
Hozzávalók: 4 pohárhoz:
3 dl tej
3 dl tejszín
1 csg. vaníliás cukor
3,5-4 dkg cukor
4 lap színtelen zselatin (6 gramm zselatinpor)
A málnához 15 dkg málna szürön átpaszírozva, pár szemet hagyok díszítésnek.
1 csapott evökanál porcukor
2 lap zselatin
A tejet a tejszínnel, a cukrokkal felteszem föni, szép lassan felfözöm, és hagyom kb. 10-15 percig föni, közben gyakran megkavarom.
A zselatint vízben megpuhítom, leöntöm róla azt a vizet és friss vizet teszek rá, lassú tüzön felolvasztom, majd egy pár evökanál tejet hozzáadok, jól elkeverem és beleöntöm az elkészült tejszín-tej kombóhoz.
Kicsit hagyom hülni, addig elkészítem a poharakat, hideg vízzel kiöblítem és kicsit lecsöpögtetem,poharakba töltöm és éjszakára hütöbe teszem.
Másnap elkészítem hozzá a málna "kalapot":
A málnát szürön átpasszírozom, hogy ne legyenek benne magok.
A zselatint kevés hideg vízben felpuhítom, majd lassú tüzön felolvasztom, 1-2 evökanálnyi
málna pürét teszek bele, elkeverem, majd a többi pürét is hozzá adom és elosztom egyenlöen a megdermedt tejszín tetején, a félre tett pár szemet is ráteszem és hagyom 1-2 órát megszilárdulni.
Készíthetö olyan formában is, amiböl ki kell borítani, akkor a málna szószt nem szükséges zselatinnal készíteni, csak egyszerüen a cukorral összekeverni és tálalásnál a kiborított Panna Cottára önteni.
Egyszerü, de még is finom pohár desszert.
Jó étvágyat kíván!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése