19 december, 2016

Tojáslikörös szivecskék




Az alap recept, mint a Champagner linzer, csak még is másképpen.
Hozzávalók:
                           37,5 dkg finomliszt
                           15 dkg porcukor
                             3 csg. vaníliás cukor
                           18 dkg vaj vagy Rama, de a vaj jobb
                             1 csapott mokkáskanálnyi só
                             1 citrom reszelt héja
                             6 db tojás sárgája

Töltelék: 15 dkg fehér csoki
                 3 dkg vaj
                 8 dkg tojáslikőr

Bevonat kb. 5 dkg fehér csoki
                       pár csepp piros ételfesték
            
1. A töltelékhez a fehér csokit gőz fölött megolvasztom, majd levéve onnét alaposan összekeverem a vajjal és a tojáslikőrrel, hűvös helyen hagyom megszilárdulni, mert eléggé folyékony.
2. A hozzávalókból tésztát gyúrok, minimum egy órát hideg helyen pihentetem, és kb. 3 mm vastagságúra elnyújtom, a szivecskéket kiszúrom, fele lyukas legyen,  sűtőpapírral bélelt tepsibe 175 fokon 10-12 percet sütöm, mutatja magát, ha már kezd a széle barnulni, ki lehet venni.
3. Kihűlés után a töltelékkel megtöltöm őket, úgy, hogy a két lapocska alja összenézzen a töltelékkel, így mind a két oldal egyformán szép.
4. Kicsit pihentetem, hogy rendesen összeragadjanak, és a gőz fölött felolvasztott a fehér csokit, amibe egy kevés ételfestéket keverek, de tényleg csak keveset, halvány rózsaszínű legyen, fagyasztó zacsiba töltöm és piciket lyukat vágok a sarkára, azzal díszítem a szivecskéket, egy pár szem apró fehér gyönggyel díszítettem.

Tárolása, ugyancsak, mint a többié, jól zárható dobozba, rétegesen.

Jó étvágyat kíván!

Nincsenek megjegyzések: