Az alap recept, mint a Champagner linzer, csak még is másképpen.
Hozzávalók:
37,5 dkg finomliszt
15 dkg porcukor
3 csg. vaníliás cukor
18 dkg vaj vagy Rama, de a vaj jobb
1 csapott mokkáskanálnyi só
1 citrom reszelt héja
6 db tojás sárgája
Töltelék: 15 dkg fehér csoki
3 dkg vaj
8 dkg tojáslikőr
Bevonat kb. 5 dkg fehér csoki
pár csepp piros ételfesték
1. A töltelékhez a fehér csokit gőz fölött megolvasztom, majd levéve onnét alaposan összekeverem a vajjal és a tojáslikőrrel, hűvös helyen hagyom megszilárdulni, mert eléggé folyékony.
2. A hozzávalókból tésztát gyúrok, minimum egy órát hideg helyen pihentetem, és kb. 3 mm vastagságúra elnyújtom, a szivecskéket kiszúrom, fele lyukas legyen, sűtőpapírral bélelt tepsibe 175 fokon 10-12 percet sütöm, mutatja magát, ha már kezd a széle barnulni, ki lehet venni.
3. Kihűlés után a töltelékkel megtöltöm őket, úgy, hogy a két lapocska alja összenézzen a töltelékkel, így mind a két oldal egyformán szép.
4. Kicsit pihentetem, hogy rendesen összeragadjanak, és a gőz fölött felolvasztott a fehér csokit, amibe egy kevés ételfestéket keverek, de tényleg csak keveset, halvány rózsaszínű legyen, fagyasztó zacsiba töltöm és piciket lyukat vágok a sarkára, azzal díszítem a szivecskéket, egy pár szem apró fehér gyönggyel díszítettem.
Tárolása, ugyancsak, mint a többié, jól zárható dobozba, rétegesen.
Jó étvágyat kíván!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése