15 december, 2016
Kókuszos golyócskák
Az egyik a sok közül, amit még nem osztottam meg. Egy jó recept a maradék tojásfehérjék hasznosítására. Ezt a fajtát azért csinálom szívesebben, mert tovább puha maradt, mint a másik kókuszos csók. Ennek az az oka, hogy egy kevés áttört túró van belesütve a golyócskákba.
Hozzávalók: 4 db tojás fehérje
1 csipet só
15 dkg cukor
1 csg. vaníliás cukor
20 dkg kókusz reszelék
6,5 dkg áttört túró
pár csepp keserű mandula aroma
7,5 dkg tej- vagy étcsoki, gőz fölött felolvasztva
A tojásfehérjét habbá felverem, hozzáadom a cukrot azzal tovább habosítom, majd belekeverem a többi hozzávalót, kicsit ragacsos massza lesz belőle, ebből vizes kézzel dió nagyságú golyókat formázok, sütőpapírral bélelt tepsin 180 fokon 15-18 perc alatt készre sütöm, kihűlés után csokiba mártom, sütőpapíron, vagy alufólián hagyom a csokit megszilárdulni, majd jól zárható dobozba tárolom.
Jó étvágyat kíván!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése