Attól függően milyen vastagra vágjuk a piskótát 14-16 db lesz belőle.
Hozzávalók: 4 db tojás
10 dkg cukor
10 dkg liszt
1 teás kanál sütöpor
Krémhez: 1 csg. csokoládés puddingpor
2,5 dl tej
1 csipetnyi reszelt tonkabab (elhagyható)
20 dkg vaj
25 dkg gesztenyepüré
8 dkg porcukor
1 vaníliás cukor
Bevonat: 1 liter tejszín
4 csg. habfixáló
Díszítésnek: 3-4 kocka étcsokoládé
1. A puddingot szokásos módon elkészítem, cukor nélkül, és a tej mennyisége kevesebb, hogy sürübb legyen a krém miatt. Mikor besürüsödik a lábasból átteszem egy levestányérba és betakarom folpack-kal, hogy ne börözzön be, hagyom kihülni.
2. A sütöt elömelegítem 190-200 fokra, tészta hozzávalókból ellkészítem a piskótát, a 4 db egész tojást a 10 dkg cukorral 3-4 percig folyamatosan habbá felverem és adagonként adom hozzá a sütöporral elkevert lisztet,
Sütöpapírral bélelt tepsire terítem és 10 perc alatt készre sütöm.
Porcukorral megszórt konyharuhára borítom, a sütöpapírt nedves szivaccsal végigtörlöm és így húzom le a piskóta aljáról, majd gyorsan feltekerem a konyharuhával és azonnal vissza ki is tekerem, majd a konyharuha nélkül tekerem fel újra és így hagyom kihülni.
3. A vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra kavarom, legtöbbször késes mixerbe, majd két felé osztom, az egyik feléhez hozzádom a kihült puddingot és jól összekeverem, a vaj másik felét a gesztenyepürével jól elkeverem.
A piskótára elöször a gesztenye krémet rákenem, aztán a csokisat és feltekerem majd egy folpack darabba becsomagolom és hütöbe teszem pár órára, vagy éjszakára.
A képen egy kevés cukros dió is került rá, a karácsonyi sütögetésböl maradt egy kevés, így rászórtam.
Jó étvágyat kíván hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése