27 február, 2015

Sárgabarackos túrótorta (sajttorta)


Ezt a sütit is egy német újságban találtam, és persze, ahogy illik elsöre sikerült elrontanom rendesen, jó kacagtunk rajta a barátnömmel, mert pontosan ök jöttek hozzánk évekkel ezelött karácsonyra, amikor ezt megsütöttem. (enyhén szólva ehetetlen volt, mert kimaradt a cukor, vagyis elnéztem és éppen tettem bele, vagy 2 evökanálnyi, hogy azért csak kell az is bele :)

Hozzávalók: a túrómasszához:    17,5 dkg vaj vagy Rama
                                                     20 dkg cukor
                                                     1 citrom leve
                                                     1 teáskanál reszelt citromhéj
                                                     4 db tojás (M méretü)
                                                     75 dkg túró (áttörve) mert a német túró inkább krémtúró
                                                      5 dkg búzadara
                                                      1 teáskanál sütöpor
                                                      1 csg. Vaníliás puddingpor
                                                      1 csg. Vaníliás cukor
  
 A túrómassza tetejére: 1 nagy dobozos sárgabarackbefött, vagy friss sárgabarack

                               a morzsához: 10 dkg finomliszt
                                                       6 dkg cukor
                                                       7,5 dkg vaj vagy Rama
                                                       1 csipet só
                                                       1 csg. vaníliáscukor
                                                       (esetleg 1 evökanál cukros kakaó és
                                                       1 ek. szeletelt mandula)

1. A sütöt melegítsük elö 200 fokra (alsó-felsö fütéssel) Egy 26 cm átmérüjü formát vajazzunk ki.
2. A morzsához valókat gyúrjuk össze és tegyük hütöbe.
3. A vajat világos habbá felverni, majd a tojásokat egyesével hozzá adni, majd a túróval jól elkeverni,

4. A puddingport a búzadarával és a sütöporral elkeverni és a masszához adni, a citrom levét és a reszelt héját is, ezeket csomómentesre összekeverni és a formába önteni, a tetejére rárakni a sárgabarackot és a morzsát egy durva reszelövel ráreszelni.
Kb. 50 percig sütni, formában hagyjuk kihülni.

Jó étvágyat kíván hozzá!