01 február, 2015

Brokkoli-burgonya csöben sütve (felfújt)


Spárgával már elkészült többször, de most brokkoli az idöszerübb és mi szerencsére ezt is nagyon szeretjük.

Hozzávalók: 1 rózsa brokkoli (fél kilós, amit lehet kapni)
                     50 dkg burgonya
                       2 evökanál finomliszt (40 g)
                       3-4 dkg vaj
                       1/2 liter tej
                       1 gombóc mozarella (elhagyható)
                       10 dkg reszelt sajt
                       2 evökanálnyi szeletelt mandula
                       só, bors, ételízesítö, szerecsendió, petrezselyemzöld, tárkony,
                       fokhagyma granulát.

Elkészítés: a brokkolit rózsaira szedem, és sós forrásba lévö vízbe dobom, 3-4 percig fözöm,
                     majd leszüröm.
                  A burgonyát meghámozom, sós vízbe megfözöm, majd vékony szeletekre vágom.
                  A vajon a lisztet kicsit megprirítom, és felöntöm a tejjel, folyamatosan
                     kavargatom, ne legyen csomós, ízesítem sóval, borssal, fokhagyma granuláttal,
                     szerecsendióval és szórok bele apróra vágott petrezselyem zöldet és tárkonyt,
                     majd felrottyantom.        
                     Majd egy kivajazott tüzálló edényt kivajazok, és a megfött burgonyát karikára  
                     vágva elosztom az edényben, meglocsolom a bechamell felével a tetejére
                     elosztom a mozarella sajtot, és a brokkoli rózsákkal betakarom, amit a
                     vissztartott bechamel meglocsolok, megszórom sajttal és a mandulával.
                     200 fokos elömelegített sütöbe sütöm kb. 30 percet.

Jó étvágyat kíván!

                   

Nincsenek megjegyzések: