01 február, 2015
Brokkoli-burgonya csöben sütve (felfújt)
Spárgával már elkészült többször, de most brokkoli az idöszerübb és mi szerencsére ezt is nagyon szeretjük.
Hozzávalók: 1 rózsa brokkoli (fél kilós, amit lehet kapni)
50 dkg burgonya
2 evökanál finomliszt (40 g)
3-4 dkg vaj
1/2 liter tej
1 gombóc mozarella (elhagyható)
10 dkg reszelt sajt
2 evökanálnyi szeletelt mandula
só, bors, ételízesítö, szerecsendió, petrezselyemzöld, tárkony,
fokhagyma granulát.
Elkészítés: a brokkolit rózsaira szedem, és sós forrásba lévö vízbe dobom, 3-4 percig fözöm,
majd leszüröm.
A burgonyát meghámozom, sós vízbe megfözöm, majd vékony szeletekre vágom.
A vajon a lisztet kicsit megprirítom, és felöntöm a tejjel, folyamatosan
kavargatom, ne legyen csomós, ízesítem sóval, borssal, fokhagyma granuláttal,
szerecsendióval és szórok bele apróra vágott petrezselyem zöldet és tárkonyt,
majd felrottyantom.
Majd egy kivajazott tüzálló edényt kivajazok, és a megfött burgonyát karikára
vágva elosztom az edényben, meglocsolom a bechamell felével a tetejére
elosztom a mozarella sajtot, és a brokkoli rózsákkal betakarom, amit a
vissztartott bechamel meglocsolok, megszórom sajttal és a mandulával.
200 fokos elömelegített sütöbe sütöm kb. 30 percet.
Jó étvágyat kíván!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése