Ezt a sütit is egy német újságban találtam, és persze, ahogy illik elsöre sikerült elrontanom rendesen, jó kacagtunk rajta a barátnömmel, mert pontosan ök jöttek hozzánk évekkel ezelött karácsonyra, amikor ezt megsütöttem. (enyhén szólva ehetetlen volt, mert kimaradt a cukor, vagyis elnéztem és éppen tettem bele, vagy 2 evökanálnyi, hogy azért csak kell az is bele :)
Hozzávalók: a túrómasszához: 17,5 dkg vaj vagy Rama
20 dkg cukor
1 citrom leve
1 teáskanál reszelt citromhéj
4 db tojás (M méretü)
75 dkg túró (áttörve) mert a német túró inkább krémtúró
5 dkg búzadara
1 teáskanál sütöpor
1 csg. Vaníliás puddingpor
1 csg. Vaníliás cukor
A túrómassza tetejére: 1 nagy dobozos sárgabarackbefött, vagy friss sárgabarack
a morzsához: 10 dkg finomliszt
6 dkg cukor
7,5 dkg vaj vagy Rama
1 csipet só
1 csg. vaníliáscukor
(esetleg 1 evökanál cukros kakaó és
1 ek. szeletelt mandula)
1. A sütöt melegítsük elö 200 fokra (alsó-felsö fütéssel) Egy 26 cm átmérüjü formát vajazzunk ki.
2. A morzsához valókat gyúrjuk össze és tegyük hütöbe.
3. A vajat világos habbá felverni, majd a tojásokat egyesével hozzá adni, majd a túróval jól elkeverni,
4. A puddingport a búzadarával és a sütöporral elkeverni és a masszához adni, a citrom levét és a reszelt héját is, ezeket csomómentesre összekeverni és a formába önteni, a tetejére rárakni a sárgabarackot és a morzsát egy durva reszelövel ráreszelni.
Kb. 50 percig sütni, formában hagyjuk kihülni.
Jó étvágyat kíván hozzá!
1 megjegyzés:
Tetszik. :)
Megjegyzés küldése