A margarinos pogácsa tovább gondolt változata, egy pék ismerösöm tanácsára készítettem el így, Jennim pizzás pogácsának nevezte el, pedig nem sok köze van a pizzához.
Hozzávalók: 60 dkg finomliszt
25 dkg Rama
1,5 dl tejföl
1 dl tej
3 dkg élesztö
1 dkg só
2 evökanál cukor
1 egész tojás
10 dkg sonka, apróra vágva, vagy tépve
Ketchup
10 dkg reszelt sajt
A hozzávalókból összeállítom a tésztát, majd kelesztötálban hagyom 1 órát kelni, kinyújtom kb. 50x60 cm-es téglalapra és duplán meghajtogatom. Ezt azt jelenti, hogy a tésztát képzeletben vagy akár meg is lehet jelölni 3 felé osztom, a felsö részét lehajtom, úgy, hogy még maradjon 1/3 rész tészta, amit most felfelé visszahajtok.
Az így kapott hosszú tésztát mindkét oldalról, mint egy könyv behajtom, majd még egyszer félbe hajtom, letakarva hagyom pihenni fél órát, majd ez a hajtogatást még egyszer megismétlem, úgy,
Megint csak pihen fél órát, majd jó újnyi vastagra nyújtom, egy éles késsel becsíkozom és egy
7,5 cm-es kiszúróval nagy méretü pogácsákat szaggatok, majd a közepét egy 2,5-3 cm-es pogácsa kiszúróval kiszúrom, a visszamaradt tésztából csak úgy kézzel lapítok egy kb. akkora kört, mint a pogácsám, és arra ültetem, sütöpapírral bélelt tepsibe teszem, majd ezt megtöltöm elöször apróra vágott sonkával, egy mogyorónyi ketchupot nyomok bele és a tetejét gazdagon megszórom reszelt sajttal.
Hagyom újra egy félórát kelni, és bekapcsolom a sütöt 200 fokra és 22-25 perc alatt készre sütöm.
Nagyon jó tízóraira, vagy uzsonnára, másnap is finom, mert a margarin nem hagyja kiszáradni a tészát.
Jó étvágyat kíván!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése