Ma mindenképpen kiflit akartam, de valahogy még is valami újat, tegnap már elökészítettem az öregtésztát, az volt a kiindulópont.
Hozzávalók: öregtészta (gyors kovász)
120 g BL 80-as liszt
80 g víz
4 g friss élesztö
Ezeket elözö este összeállítom és kelesztötálban hagyom a konyhapulton pihenni.
Ma ezek kerültek bele:
az összes elkészített kovász
50 dkg BL 80-as liszt
35 dkg író (de lehet víz is, akkor az valószínüleg kb. csak 3 dl)
1,5- 2 dkg friss élesztö
1 evökanál burgonyapehely
1-2 evökanál puffasztott amarant
1 csipetnyi aszkorbinsav
1 teás kanálnyi cukor
5 dkg étolaj
1 dkg só
1 dkg árpamalátapor (elhagyható)
A szokásos módon megdagasztom a tésztát, hagytam duplájára kelni, majd 12 db-ra osztottam,
ami kb. 95 gramm volt, vízcsepp alakúra nyújtottam és feltekertem ahogy a fotón látható.
Sütöpapírral bélelt tepsibe raktam öket és letakarve keltek kb. 45-50 percet.
Elömelegített 220 fokos sütöben sültek készre 22 perc alatt, de lehet több is, ez sütö függö.
Jó étvágyat kíván hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése