Grilles autókból árulják itt mifelénk az ilyen csülköt, és a hentesnél is lehet rendelni, de most én akartam elkészíteni, mert néha a vett valahogy el van sózva.
Hozzávalók 6 személyre: 2 db csülök kb. 1-1,2 kilósak
pác só, bors,
fokhagyma granulát
majoránna
2-3 fej vöröshagyma
1 fej fokhagyma
A csülköt jól megmosom, és befüszerezem, ha esetleg lehetöség van rá, a húsba is lehet fecskendezni sós vizet, hogy jobban átérlelödjön, egy fej vörös hagymát felvágok és egy nagy zacsiba teszem a két csülköt és a hagymát, csipesszel lezárom és egy éjszakára hidegre teszem, de lehet 2 napig is pácolni.
Egy fedeles sütöedénybe (nálam most ez Tupperware Ultra plusz volt) öntök egy fél liter vizet és az is befüszerezem, a hagymákat is belevágom és lefedve 175 fokon párolom kb. 2,5 órát, majd kiveszem a léböl és egy tepsire teszem, kb. 30 percet pirítom 220 fokon, közben egy párszor bekenegetem azzal a lével, amiben sült.
Pirított kocka burgonyával és burgonya salátával tálaltam + mustár, de lehet zsemlegombóccal és párolt savanyúkáposztával, akkor a visszamaradt sütölevet kicsit besüríteni és a szafttal a gombócokat meglocsolni.
Van aki sört is tesz a sütölébe és azzal kenegeti mikor pirul.
Jó étvágyat kíván!
1 megjegyzés:
A Csülköt meg sem sütöd?
Megjegyzés küldése