Hosszú
éveken keresztül nem mertem belevágni a beshamell mártásnak, mert úgy
gondoltam, hogy nekem az nem fog sikerülni, így a Burgonya Gratin is Knorr
zacsi segítségével keszült, de egyre jobban zavarnak a különbözö többlet
anyagok az összetétel listán, így megpróbáltam saját kezüleg elöállítani.
Hozzávalók:
5-600 g hámozott burgonya, karikára vágva
Beshamell: 2,5 dkg Liszt
2,5 dkg vaj
0,5-0,6 liter tej
Só,
bors, szerecsendió
5-10 dkg
reszelt sajt a tetejére
Világos rántást készítettem
és egy habverö segítségével lassan felöntöm a tejjel, csak óvatosan,
hogy ne tudjon becsomósodni, ízesítem sóval, borssal, szerencsendióval és
felfözöm, beleöntöm a felszeletelt burgonyát és forrásig újra melegítem, majd
forrástól számítva 2-3 percig hagyom rotyogni lassú tüzön, hogy ne égjen le.
Egy vajjal kikent tüzálló tálba borítom az egészet megszórom
a reszelt sajttal, és lefedem alufóliával, 200 fokos sütöben sütöm 50-60 percet, 30 perc után leveszem az
alufóliát, hogy a sajt szépen megpiruljon.
Én köretnek készítem, de magában is kiadós ebéd lehet egy saláta kisíretében.
Jó étvágyat kíván!
Én köretnek készítem, de magában is kiadós ebéd lehet egy saláta kisíretében.
Jó étvágyat kíván!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése