30 július, 2013

Feta sajttal töltött gomba és olívabogyó



Nem tudok elszakadni az antipasztiktól, folyamatosan kísérletezek, most gombával és olívabogyóval.
Az elkészítés végülis majdcsak ugyanúgy, mint itt, csak más hozzávalókkal.

Hozzávalók:  25 dkg Feta sajt
                      40 dkg gomba
                      20-25 szem magozott szép nagy olívabogyók,
                      4-5 cikk fokhagyma
                      4-5 ágacska friss rozmaring és kakukkfü
                      kb. 6 dl hidegen préselt olívaolaj
                      só, bors, majoránna

A gombákat megtiszítom, a lábát kitöröm, hogy legyen helye a tölteléknek.
A feta sajtot villával összetörtem és ízesítettem egy kevés örölt borssal és majoránnával, esetleg ha nem elég sósnak tünik lehet egy kevés sót is hozzá tenni.
Ezzel megtöltöm a gomba fejeket, és az olívabogyókat,
 
egy fedeles üveg edénybe rakom öket.
                               

Alulra és felülre kerül 2-3 rozmaring és kakukkfü ágacska és a fokhagymát is ketté vágva
teszem bele, és megszórom még majoránnával.
Az egészet felöntöm az olívaolajjal, esetleg 1/4 rész helyettesíthetö napraforgó étolajjal.
Az olaj lepje el a gombafejeket és az olívabogyókat, mert csak úgy tartósít.
Hütöbe teszem és kb. egy hét múlva esszük elöször, hogy legyen ideje pácolódni.

Jó étvágyat kíván hozzá!

1 megjegyzés:

Unknown írta...

A kérdésem az lenne, hogy a gombafejek nyersen kerülnek az olajba, nem abálva.... 1 hét elteltével lehet enni igy is nyersen? Meddig lehet igy tarolni a hűtőben?