17 július, 2013

Tejszínes cukkini-gomba-paprika



Ma megint kreálnom kellett valamit gyorsan, maradt egy kis grillezett hús, de az száraz magában, így föztem gyorsan rizst és amik éppen itthon voltak, szedtem ki a hütöböl, így született meg a mai ebéd kíséröjeként.

Hozzávalók: 20 dkg Champignon gomba
                       1 közepes cukkini
                       1 fél kaliforniai Paprika (piros)
                       1 közepes fej v.hagyma
                       1-2 cikk fokhagyma
                       só, bors, ételízesítö, csipetnyi tárkony
                       1 púpos evökanál liszt
                       2 dl tejszín, vagy fözötejszín
                       Kókusz zsír vagy olaj a sütéshez

A gombát negyedekbe vágom, a cukkinit elöször vastag karikákra, majd negyedelem, a paprikát is darabolom, a hagymát apróra, a fokhagymát lereszelem, vagy átnyomom.

A zöldségeket mindig elöre elkészítem, mert egymás után sütöm meg Wok-ban és közben nem igen van idö másra, mert különben odaég, ami éppen sül.
Szóval külön-külön megpirítom a zöldségeket, és egy tálba öntöm, melegen tartom. A legvégén pirítom a hagymát, kicsi vizet öntök rá és párolom egy kicsit, majd hozzáöntöm az egész zöldséget, és füszerezem.
Rászórom a lisztet és kicsit átforgatom vele, majd hozzáöntöm a tejszínt és felrottyantom, majd ha szükséges akkor utána ízesítem.

Rizshez, tésztához, húsok mellé, ki hogy szeretné.

Jó étvágyat kíván hozzá!

Nincsenek megjegyzések: