17 július, 2013
Tejszínes cukkini-gomba-paprika
Ma megint kreálnom kellett valamit gyorsan, maradt egy kis grillezett hús, de az száraz magában, így föztem gyorsan rizst és amik éppen itthon voltak, szedtem ki a hütöböl, így született meg a mai ebéd kíséröjeként.
Hozzávalók: 20 dkg Champignon gomba
1 közepes cukkini
1 fél kaliforniai Paprika (piros)
1 közepes fej v.hagyma
1-2 cikk fokhagyma
só, bors, ételízesítö, csipetnyi tárkony
1 púpos evökanál liszt
2 dl tejszín, vagy fözötejszín
Kókusz zsír vagy olaj a sütéshez
A gombát negyedekbe vágom, a cukkinit elöször vastag karikákra, majd negyedelem, a paprikát is darabolom, a hagymát apróra, a fokhagymát lereszelem, vagy átnyomom.
A zöldségeket mindig elöre elkészítem, mert egymás után sütöm meg Wok-ban és közben nem igen van idö másra, mert különben odaég, ami éppen sül.
Szóval külön-külön megpirítom a zöldségeket, és egy tálba öntöm, melegen tartom. A legvégén pirítom a hagymát, kicsi vizet öntök rá és párolom egy kicsit, majd hozzáöntöm az egész zöldséget, és füszerezem.
Rászórom a lisztet és kicsit átforgatom vele, majd hozzáöntöm a tejszínt és felrottyantom, majd ha szükséges akkor utána ízesítem.
Rizshez, tésztához, húsok mellé, ki hogy szeretné.
Jó étvágyat kíván hozzá!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése