Ennek a zöldbab salátának a receptjét a Fönökasszonyomtól lestem el, azóta szívesen csinálom és esszük is, föleg ilyenkor mikor grillezünk.
50 dkg fagyasztott zöldbab
2 közepes fej lila hagyma
3-4 nagyobb paradicsom vagy két marék apró
só, Bors, fokhagyma granulát, kakukkfü,
petrezselyemlevél, snidling, ecet, kevés cukor
2-3 evökanál olíva olaj
kb. 2 dl víz, a bab fözö vizéböl
1 dl hideg víz
1. A zöldbabot forrásban lévö sós vízbe dobom kb. 6-7 percig fözöm, nem szabad túl fözni, mert akkor a salátába szétesik.
2. Amíg fö, addig összekészítem a füszereket, az 1 dl vízzel és olajjal összekeverem, úgy hogy megkóstolva igen intenzív sós, ecetes levet kapjak, ugyanis még fel fogom hígítani a fözövízzel és a bab is nagyon sok ízt magába fog szívni.
3. A fözövízböl kiveszek kb. 2 dl-nyit, majd a babot egy szürükanál segítségével átkanalazom az elkészitett lébe, én egy laposabb jénaiba rakom, és lehetöleg lepje el a babot nagyjából a leve.
4. Ezt így hagyom kihülni, kb. 1,5 óra, majd felvágom a lilahagymát negyedelve, majd csíkokra,
a paradicsomot, ha nagyobb akkor több szeletbe, ha ilyen kicsit, mint most nálam is, akkor negyedelem. Szerencsés reggel elkészíteni, hogy ebédig legalább 3 órát álljon, hogy átéredjenek az ízek.
Grillezett húshoz, vagy bármilyen föételhez kitünö saláta, legalább is mi nagyon szeretjük, remélem Nektek is ízleni fog.
Jó étvágyat kíván!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése