Ez most több helyröl összeszedett ötletek alapján készült, az alap recept Limarától kis változtatással, a rózsabuktát Jálki Judit formázás alapján és a lekváros buktához Barbi bukta labdái adták az ötletet, amit ezúton köszönök!
Hozzávalók 24 db-hoz:
60 dkg finomliszt
3,2 dl tej
8 dkg olvasztott vaj
2,5 dkg élesztö
3 evökanál cukor
1 mokkáskanál só
1 egész tojás
1 teáskanálnyi vaníliás cukor
1 mokkás kanálnyi reszelt citromhéj
Kenéshez: 1 tojás + kevés olvasztott vaj, a tésztát kívülröl megkenni.
A túró töltelék: 30 dkg tehéntúró
1 púpos evökanálnyi búzadara
3 evökanál cukor
1 teáskanálnyi v.cukor, egy csomaggal is lehet
1 teáskanálnyi reszelt citromhéj
5 dkg mazsola
2 tojás sárgája ezeket összekeverem és félre teszem.
A szilvalekvároshoz kb. 30 dkg szilvalekvár
1. A tészta hozzávalóiból lágy hólyagos tésztát dagasztok, az olvasztott vajat teszem utoljára a tésztához, aki kenyérsütöben teszi, ott is lehet, majd hagyom a duplájára kelni.
2. Majd lisztezett felületre borítom és kb. 3 mm vastagságúra kinyújtom. Egy 12 cm átméröjü Tupperos tányékával 8 kör alakot kiszúrtam, a többit derelyemetszövel negyzetekre vágtam, abból lett összesen 16 db.
3. A képeken látható módon megformáztam öket, majd a tenyeremmel minden egyes tésztát alulról
vékonyan bevajazta,, hogy könnyebben ki tudjam venni a Muffin papírból, de ha a Muffin formát vajazzuk úgy is jó, csak ma én mindenképp papírral akartam sütni.
Jó tanács, ha lehet a szilvalekvároshoz kemény szilvalekvárt érdemes használni, mert az enyém sajnos kifolyt!
Jó étvágyat kíván!
4 megjegyzés:
Tüneményesek! :) Nagyon jók a fotók a formázásról!
Köszönöm szépen, próbálok készítés közben minél több fázis képet készíteni, hogy bátran hozzá merjen fogni az is, aki egy kicsit bizonytalan. :)
Katalin, nem tudom eddig hol voltam, de igazán szólhattál volna, hogy már blogod is van!!! Nagyon szépeket sütsz és örülök, hogy a bukta labda formázása ennyire megtetszett. Biztos lehetsz benne, hogy van már pár recept amit Tőled fogok elkészíteni! :)
Barbi, nagyon szépen köszönöm, Töled igazán jól esik a dicséret. <3 Én még nagyon kezdö blogerina vagyok, és az utóbbi idöben egy kicsit hanyag is, de egyszerüen más dolgok voltak fontosak. Igyekszem én is a nagyok után szaladni, de egyenlöre ennyi telik tölem :) Megpróbálok vállogatott recepteket feltenni, ami tényleg újdonság :)
Megjegyzés küldése