04 május, 2013
Tejszínes spárga burgonyával csöben sütve
Nem olyan túl rég óta vagyok barátságban a spárgával, de mióta megismertem nagyon szeretem, és mondhatom, hogy a Családom is. Ezért is próbálok több félét belöle készíteni, hogy válozatos legyen, ne mindig csak ugyanaz.
Most egy tejszínes krumplis változatot készítettem, ez is nagyon finom lett:
Hozzávalók: 3-4 személyre:
60 dkg burgonya, már meghámozva
1 csomó azaz fél kg zöld spárga
2 evökanál finomliszt
4 dl tej esetleg 1 dl kiváltható tejszínnel
5 dkg reszelt sajt
1 Mozarella sajt, ha nincs akkor 10 dkg reszelt sajt
só, bors, ételízesítö, szerecsendió,
fokhagyma granulát
tárkony, petrezselyemzöld, kakukkfü
kb. 4 dkg vaj
1. A burgonyát meghámozzuk, a spárgának csak az alsó 1/3-át szükséges csak hámozni, és a végét kb. 2 cm levágni, megmosni.
2. A vajon a 2 evökanál liszttel világos rántást készítek szórok rá böven fokhagyma granulátot, és lassan felengedem a tejjel folyamatosan keverve, hogy csomómentes legyen, ekkor füszerezem, többször meg kell kóstolnom, hogy biztos legyek, és egy kicsit lehet intenzívebb a füszerezés, mert a spárga és a burgonya még magába szívja az ízeket.
3. Amikor felrottyant, akkor beleborítom a burgonyát, és egy kicsit átforgatom, hagyom újra felforrni, persze kislángon, mert nem akarom leégetni, ekkor hozzá adom a sajtot ezt is elkeverem és végül a spárgát, ezt már csak jól összekeverem és egy kivajazott jénaiba, vagy tepsibe öntöm az egészet, a tetejét befedem a mozarella sajt szeletekkel, ha nincs akkor reszelt sajttal.
4. 200 fokos sütöben sütem elöször egy alufóliával lefedve 20 percet, de ha lehet, akkor ne érjen a sajthoz, úgy fedtem le, hogy egy kicsit kúposan állt a teteje, mert akkor az egész sajtunk az alufóliára fog sülni és az nem lenne olyan jó.
Majd az alufóliát levéve sütöm még 25-30 percet.
Jó étvágyat kíván!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése