12 január, 2016

Majonézes burgonyasaláta gazdagon


Már évek óta készítem ezt a fajta majonézes burgonyasalátát, amit többé kevésbé a Páromtól tanultam.

Hozzávalók: 1 kg héjában megfözött burgonya (felkockázva)
                      6 db keményre fözött tojás
                             (ebböl 1 díszíteni, a többinek kiszedem a sárgáját, azt valaki megeszi
                               a salátába csak a tojás fehérjét kockázom fel)
                      1 közepes fej vöröshagyma vagy édes hagyma
                      1 doboz (400 g-os) kész hús saláta
                          ( ha nincs, akkor  15 dkg párizsi csíkokra vágva, és valamivel több
                             csemege uborka és majonéz)
                      1 közepes alma
                      6-8 db csemege uborka (kisebbek)
                      2-3 dl majonéz
                      só, bors

1. A tojásokat 10 perc alatt keményre fözöm.
2. A burgonyát sós vízben héjában megfözöm, gyorsan meghámozom és hagyom hülni.
3. Az almát, hagymát, csemege uborkát, a tojások fehérjét felkockázom, a kihült burgonyát
   szintén, enyhén sózom borsozom, egy nagyobb tálba az egészet összekeverem óvatosan,
   hogy a burgonyát ne törjem.
   Lehetöleg pár órával fogyasztás elött készítem el, hogy az ízeknek legyen idejük összeéredni,
   de másnapra még finomabb.

Nagyon jó hidegtál bármilyen húsokhoz tálalható, de magában is kiadós.

Jó étvágyat kíván!
             

Nincsenek megjegyzések: