24 december, 2015
Karácsonyi Muffin
Hétvégére sütöttem próbaként ezt a Muffint, nagyon finom lett, és még 3 nap után is puha, nem szárad ki, így elöre is lehet vele dolgozni.
Hozzávalók: 12 darabhoz
40 dkg finom liszt
12 dkg cukor
2 evökanál kakaópor
1 teáskanál fahéj
1 csg. vaníliás cukor
3 dl tej
0,5 dl tejszín
1 dl étolaj
2 db egész tojás
3 evökanál baracklekvár
1 csg. sütöpor
1 teáskanál szódabikarbóna
6 dkg aszalt szilva, apróra vágva
5 dkg durvára vágott dió, esetleg megpirítva
10 dkg tortabevonó
egy kevés zöld és piros marcipán massza díszíteni
1. A sütöt elömelegítettem 180 fokra, a muffin formákat elökészítettem.
2. Egy tálba összekeverem a tojást, cukrot, tejet, tejszínt, olajat és a baracklekvárt, a lisztet, kakaót, fahéjat, sütöport és szódabikarbónát, diót egy másik tálban szintén összekeverem, majd a folyékony masszához adom, alaposan átkavarom és azonnal a formába töltöm, 1-1 evökanálnyit teszek minden formába, szórok egy kevés aszalt szilvát rá, és egy másik evökanálnyival befedem, 25-30 perc alatt készre sütöm.
Kihülés után csokival bevonom és kidíszítem, nekem ilyenek lettek, a csoki nem volt sajnos elég folyékony, így látszik az ecset helye :)
Kellemes Ünnepeket kívánok ezzel a Muffinnal Minden Kedves Olvasómnak! :)
Forrás
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése