16 december, 2015

Csokis ostya 2. variáció


Az idén egy másik recept alapján készítettem, ennél nem marad fölösleges tojás fehérje. Ez is, és a másik recept is nagyon hasonló és egyformán finom.

Hozzávalók: 4 csg. 14 lapos 10x14,5 cm ostyalap
                      25 dkg kókuszzsír
                      20 dkg cukor
                      12,5 dkg tortabevonó csokoládé tej vagy étcsoki mindegy
                       4 db egész tojás
                       1 csg. vaníliás cukor
                       esetleg egy csipetnyi tonkabab

A kókuszzsírt lassú tüzön felolvasztani, hozzáadni a cukrot, csokoládét, vaníliás cukrot majd folyamatos kevergetés mellett a tojásokat is hozzáadni, kb. 80-85 fokig felmelegíteni, nem szabad fözni, mert a tojás kicsapódhat.
A krémet vissza kell hüteni kenhetö állagúra, majd megtölteni vele az ostyalapokat, én átalában 2-3 lapot egymás mellé teszek egy tálcán, alá alufóliát teszek, (akkorát, hogy utána be tudjam vele csomagolni) és úgy töltötöm meg a sorokat.
Az utolsó lap tetejére nem kell tenni krémet, az alufóliával becsomagolom és egy vágódeszkát teszek a tetejére, arra pedig valamilyen súlyt, hogy a lapokat egy kicsit összepréseljem, egy pár óra, vagy egy éjszaka hideg helyen elég neki.

Nagyon éles, vékony pengéjü késsel szeletelem.

Jó nasizást kíván hozzá!


Nincsenek megjegyzések: