Viszonylag egyszerü, gyorsan is elkészíthetö (leszámítva, a hütési idöt) és nagyon finom
apró süti. Barátnötöl kaptam ezt a receptet, egy újságba találta, hát nagy örömünkre.
Hozzávalók 70-80 darabhoz:
(a tészta rúd vastagságától függ, az eredeti recept 50 darabot ír, de attól sokkal több lesz belöle)
20 dkg puha vaj
10 dkg porcukor
5 dkg marcipán massza
25 dkg finomliszt, amivel én még kiegészítettem
1 kis kanálnyi vaníliás cukor
1 kis kanálnyi citromaroma (nem rontotta el, söt... )
13-15 dkg dió
10 dkg cukor
1 tojás sárgája
A marcipánt érdemes késes aprítóba dobni, így sokkal egyszerübb, majd a cukorral és a vajjal összekeverni, majd az átszitált lisztet is hozzáadni és összegyúrni.
A tésztát hosszú henger alakúra sodorni kb. 3-3,5 cm átméröjüre (sütésnél úgyis terebélyesedik)
és egy tálcára téve, fóliával letakarva hütöbe, vagy hideg helyen 4-5 órát, vagy akár egy éjszakát is állni hagyni.
8 dkg diót megdarálni a 10 dkg cukorral elkeverni a tészta rudat tojássárgájával megkenni és a cukoros dióba forgatni, majd kb. 5-6 mm vastag tallérokat szeletelni egy éles késsel, a tetejére egy-egy kis darab diót tenni.
Jó sütögetés és nassizást kíván!
Forrás:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése