15 december, 2015

Diós tallérok


Viszonylag egyszerü, gyorsan is elkészíthetö (leszámítva, a hütési idöt) és nagyon finom
apró süti. Barátnötöl kaptam ezt a receptet, egy újságba találta, hát nagy örömünkre.

Hozzávalók 70-80 darabhoz:
 (a tészta rúd vastagságától függ, az eredeti recept 50 darabot ír, de attól sokkal több lesz belöle)
                   20 dkg puha vaj
                   10 dkg porcukor
                     5 dkg marcipán massza
                   25 dkg finomliszt, amivel én még kiegészítettem
                     1 kis kanálnyi vaníliás cukor
                     1 kis kanálnyi citromaroma (nem rontotta el, söt... )

                   13-15 dkg dió
                   10 dkg cukor
                    1 tojás sárgája
                   
A marcipánt érdemes késes aprítóba dobni, így sokkal egyszerübb, majd a cukorral és a vajjal összekeverni, majd az átszitált lisztet is hozzáadni és összegyúrni.
A tésztát hosszú henger alakúra sodorni kb. 3-3,5 cm átméröjüre (sütésnél úgyis terebélyesedik)
és egy tálcára téve, fóliával letakarva hütöbe, vagy hideg helyen 4-5 órát, vagy akár egy éjszakát is állni hagyni.
8 dkg diót megdarálni a 10 dkg cukorral elkeverni a tészta rudat tojássárgájával megkenni és a cukoros dióba forgatni, majd kb. 5-6 mm vastag tallérokat szeletelni egy éles késsel, a tetejére egy-egy kis darab diót tenni.

Sütöpapírral bélelt tepsiben 175 fokon 10-12 perc alatt készre sütni. Rácson hagyni kihülni, vagy a tepsin, és rétegesen dobozba rakni, a rétegek közé zsírpapírt szoktam tenni.

Jó sütögetés és nassizást kíván!
Forrás:

               

Nincsenek megjegyzések: