Nehéz minden napra kitalálni, hogy mi is legyen az ebéd, változatos és finom is legyen.
A múlt héten kreáltam ezt a zöldséges húst, mondhatom finom lett, így meg is osztom Veletek a receptemet.
Hozzávalók: 2-3 személyre
30-35 dkg csirkemell, vagy hasonló hús
(nálam most vesepecsenye volt csíkokra vágva)
20 dkg champion gomba
2-3 db sárgarépa
2-3 szál zöldhagyma
1/2 kaliforniai paprika (piros)
1 kicsi cukkini
só, bors, gyömbérpor, szójaszósz
1 teáskanál kukorica keményítö
szezámmag
sütéshez kókusz zsír vagy étolaj, vagy állati eredetü zsír (Reg-enor)
A hozzávalókat elöször elkészítem, megpucolom, feldarabolom, majd Wokban külön-külön mindet
hirtelen megpirítom, amíg minden elkészül egy lefedett lábasba vagy tálba tartom melegen,
ami már elkészült.
A hússal kezdem a sütés, és mikor átteszem másik edénybe akkor öntök rá 3 evökanálnyi szójaszószt, kicsit összeforgatom.
Amikor minden zöldséget készre pirítottam összeborítom az egészet, ízesítem a füszerekkel, és kb. 1-1,5 dl vízbe elkeverem a kukorica keményítöt és összerottyantom az egészet, a végén szórom hozzá a szezámmagot.
Elég soknak bizonyult ez a mennyiség, mert 2 napi ebédünk lett kettönknek belöle, egyik nap rizzsel, másik nap tésztával tálaltam.
Jó étvágyat kíván hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése