29 március, 2015

Savanyúkáposztás-babos egytál


Hozzávalók 4-5 személyre
                        2 fej vöröshagyma
                        2-3 cikk fokhagyma
                        40-50 dkg füsölt tarja
                        30 dkg száraz bab (elözö nap beáztatva)
                        50 dkg savanyúkáposzta
                        só, bors, babérlevél, piros paprika
                        2-3 dl tejföl (Reg-enorhoz enélkül)
                        1-2 evökanál liszt (Reg-enorhoz rizsliszttel)
                        3-4 evökanál zsír, vagy olaj

1.A babot elözö este beáztatom
2.A hagymát apróra vágom a foghagymával együtt, és üvegesre pirítom a zsíron.
3.Rádobom a felkockázott füstölt tarját (ami nem elöfözött) és hozzáöntöm a babot, befüszerezem, a sóval csak óvatosan, mert a tarja is sós, annyi vízzel engedem fel, hogy jól ellepje, fözés közben szükség szerint pótolom a vizet.
4.Hozzáteszem a savanyúkáposztát, amit elötte egy kicsit apróbbra vágok, majd így fö még egy 3/4
órát. Ha van akkor teszek bele egy kevés szárított vargányát (finom ízt ad neki)
5.Közben egy kevés zsíron 2 evökanálnyi liszttel rántást készítek, ebbe reszelek egy kevés fokhagymát, majd egy kevés vízzel és a tejföllel a többihez öntöm és összerottyantom.

Tejföllel vagy apróra vágott lilahagymával és friss kenyérrel tálalom.

Jó étvágyat kíván!



Nincsenek megjegyzések: