29 március, 2015
Savanyúkáposztás-babos egytál
Hozzávalók 4-5 személyre
2 fej vöröshagyma
2-3 cikk fokhagyma
40-50 dkg füsölt tarja
30 dkg száraz bab (elözö nap beáztatva)
50 dkg savanyúkáposzta
só, bors, babérlevél, piros paprika
2-3 dl tejföl (Reg-enorhoz enélkül)
1-2 evökanál liszt (Reg-enorhoz rizsliszttel)
3-4 evökanál zsír, vagy olaj
1.A babot elözö este beáztatom
2.A hagymát apróra vágom a foghagymával együtt, és üvegesre pirítom a zsíron.
3.Rádobom a felkockázott füstölt tarját (ami nem elöfözött) és hozzáöntöm a babot, befüszerezem, a sóval csak óvatosan, mert a tarja is sós, annyi vízzel engedem fel, hogy jól ellepje, fözés közben szükség szerint pótolom a vizet.
4.Hozzáteszem a savanyúkáposztát, amit elötte egy kicsit apróbbra vágok, majd így fö még egy 3/4
órát. Ha van akkor teszek bele egy kevés szárított vargányát (finom ízt ad neki)
5.Közben egy kevés zsíron 2 evökanálnyi liszttel rántást készítek, ebbe reszelek egy kevés fokhagymát, majd egy kevés vízzel és a tejföllel a többihez öntöm és összerottyantom.
Tejföllel vagy apróra vágott lilahagymával és friss kenyérrel tálalom.
Jó étvágyat kíván!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése