02 március, 2015
Pávaszem süti
Nagyon rég sütöttem ezt a sütit, már nem is emlékeztem, hogy meg van-e még a receptem, de csak előkerült.
Hozzávalók: 40 dkg finomliszt
10 dkg porcukor
15 dkg vaj, vagy margarin
1 dkg friss élesztő
fél csg. sütőpor
3 db tojás sárgája
2 evőkanál tejföl, esetleg több, ha a tészta igényli
reszelt citromhéj
Töltelék: 15 dkg cukor
15 dkg darált dió vagy 10 dkg mák, esetleg 10 dkg kókusz
3 tojás fehérje habbá verve
reszelt citromhéj és vaníliás cukor
60 dkg magozott meggy esetleg mazsolával vegyesen
esetleg baracklekvár, amivel a tésztát meg lehet kenni
A hozzávalókból egy linzertészta jellegű tésztát gyúrtam, 3 részre osztottam és egy kicsit hagytam pihenni.
Kb. 35x20-22 cm-es téglalapot nyújtottam egy-egy tésztából, a meggyet két oldalt felsorakoztattam és mindkét oldalról feltekertem, óvatosan sütőpapírral kibélelt tepsibe emeltem.
A tojásfehérjét habbá vertem és belekevertem a többi hozzávalót is.
A tésztát középen megtöltöttem vele, majd 200 fokos sütőben világos barnára sütöttem kb. 20-25 perc alatt.
Porcukorral megszórva tálaltam.
Jó nasizást kíván!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése