Hozzávalók: 50 dkg Feta sajt
Apró édes színes Paprika, vagy kápia Paprika
(mennyiséget sajnos nem tudok írni)
4-5 cikk fokhagyma
4-5 ágacska friss rozmaring és kakukkfü
összesen
kb. 6 dl repceolaj és jobb minöségü étolaj keverve
só, bors, majoránna
A paprikákat megmostam és a torzsát kivágtam.
A feta sajtot villával összetörtem és ízesítettem egy kevés örölt borssal és majoránnával, esetleg ha nem elég sósnak tünik lehet egy kevés sót is hozzá tenni.
Ezzel megtöltöm a paprikákat, és egy fedeles üveg edénybe rakom öket.
Alulra és felülre kerül 2-3 rozmaring és kakukkfü ágacska és a fokhagymát is ketté vágva
teszem bele, és megszórom még majoránnával.
Az egészet felöntöm az olívaolajjal, esetleg 1/4 rész helyettesíthetö napraforgó étolajjal.
Az olaj lepje el a paprikákat, mert csak úgy tartósítja a paprikát.
Hütöbe teszem és kb. egy hét múlva esszük elöször, hogy legyen ideje pácolódni.
Ezeket most Fetasajt és Gorgonzola sajt keverékével töltöttem.
(2013.10.15.)
Jó étvágyat kíván hozzá!
1 megjegyzés:
De finom lehet, már a látványa is nagyon csábító! :)
Megjegyzés küldése