Tészta:
- 300 gramm finom liszt
- 10 gramm friss élesztő
- 150 ml langyos tej
- 50 gramm cukor
- 40 gramm olvasztott, vissza hűtött vaj
- 1 db tojás (M)
- Csipetnyi só
A hozzávalókból kelt tésztát dagasztani, 1
órát, de legalább 45 percet keleszteni.
Közben elkészíteni a mandulás mázat.
80 gramm vajat,
120 gramm cukorral,
40
gramm mézzel,
50
ml tejjel lassú tűzön összeolvasztani, majd
120 gramm szeletelt mandulát belekeverni, hagyni kihűlni.
A megkelt tésztát 35x25 cm tepsi
nagyságúra kinyújtani, a mandulás masszát egyenletesen
elosztani a tetején, hagyni 20 percet még
kelni és 200 °C-os sütőben 20-22 perc alatt készre sütni, hagyni alaposan
kihűlni.
450 ml tejben 1,5 adag (60 gramm) vaníliás
ízű pudingot főzni 3 evőkanál cukorral, majd Folpackkal letakarva, hagyni
kihűlni.
300 ml tejszínt, vagy növényi habalapot
1 habfixálóval felverni.
A pudingot késes aprítóban krémesre kavarni és
a felvert tejszínnel egyneművé kavarni.
A tésztát vízszintesen ketté vágni a pudingos
tejszínes krémmel betölteni és legalább 2-3 órára
hűtőbe tenni.
Nagyon finom, mi nagyon szeretjük!
Jó sütögetést kíván!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése