15 december, 2016

Kókuszos golyócskák


Az egyik a sok közül, amit még nem osztottam meg. Egy jó recept a maradék tojásfehérjék hasznosítására.  Ezt a fajtát azért csinálom szívesebben, mert tovább puha maradt, mint a másik kókuszos csók. Ennek az az oka, hogy egy kevés áttört túró van belesütve a golyócskákba.

Hozzávalók:  4 db tojás fehérje
                      1 csipet só
                      15 dkg cukor
                      1 csg. vaníliás cukor
                      20 dkg kókusz reszelék
                      6,5 dkg áttört túró
                      pár csepp keserű mandula aroma
                      7,5 dkg tej- vagy étcsoki, gőz fölött felolvasztva

A tojásfehérjét habbá felverem, hozzáadom a cukrot azzal tovább habosítom, majd belekeverem a többi hozzávalót, kicsit ragacsos massza lesz belőle, ebből vizes kézzel dió nagyságú golyókat formázok, sütőpapírral bélelt tepsin 180 fokon 15-18 perc alatt készre sütöm, kihűlés után csokiba mártom, sütőpapíron, vagy alufólián hagyom a csokit megszilárdulni, majd jól zárható dobozba tárolom.
               
Jó étvágyat kíván!

  
                   

Nincsenek megjegyzések: