02 június, 2014

Áfonyás sajtpite



Hétvégére szuper olcsón kaptam áfonyát, és pont elözö nap került a kezembe ez a recept, amit egy naptárból tettem félre, hogy majd egyszer kipróbálom, hát ez most történt

Hozzávalók: tésztához: 25 dkg finomliszt
                                      10 dkg hideg vaj
                                        2 evökanál cukor
                                        1 csg. vaníliás cukor
                                        1 egész tojás
                                        csipenyi só
                                        1 mokkáskanálnyi reszelt citromhéj

A hozzávalókból tésztát gyúrunk, és egy fél órára hütöbe tesszük, addig elkészítjük a tölteléket.
              
                                      kb. 40 dkg áfonya, megmosva, lecsepegtetve
                     Töltelék: 25 dkg krémtúró (én németet használom, mert itt sajnos nincs is más)
                                                 vagy szürön áttört tehéntúró 1-2 evökanál tejföllel krémesítve
                                    25 dkg Mascarpone vagy natúr vajkrém
                                      8 dkg cukor (kicsit lehet kevesebb is)
                                      1 csg. vaníliáscukor
                                      2 egész tojás
                                      20 g vaníliáspuddingpor (fél csomag)
                                      egy kevés reszelt citromhéj

1. A sütöt elömelegítem 190 fok alsó-felsö fütéssel.
2. Egy piteformát vékonyan megkenek vajjal és megszórom liszttel, mint a piskótának.
3. A töltelékhez valókat egynevüé keverem, a tojást sem kell külön felverni, csak egyszerüen  a hozzávalókhoz keverni.
4. A tésztát vékonyra nyújtom és a piteformát kibélelem vele, úgyhogy a széleit oldalt felhúzom.

   A tölteléket beleöntöm és elosztom rajta az áfonyát.

5. 35-40 perc alatt készre sütöm.

Más gyümölccsel is el tudom képzelni, pl. ribizli, meggy, szeder, vagy málna., biztos ki fogom próbálni.


Jó étvágyat kíván hozzá!


                                

Nincsenek megjegyzések: