Hétvégére szuper olcsón kaptam áfonyát, és pont elözö nap került a kezembe ez a recept, amit egy naptárból tettem félre, hogy majd egyszer kipróbálom, hát ez most történt
Hozzávalók: tésztához: 25 dkg finomliszt
10 dkg hideg vaj
2 evökanál cukor
1 csg. vaníliás cukor
1 egész tojás
csipenyi só
1 mokkáskanálnyi reszelt citromhéj
A hozzávalókból tésztát gyúrunk, és egy fél órára hütöbe tesszük, addig elkészítjük a tölteléket.
kb. 40 dkg áfonya, megmosva, lecsepegtetve
Töltelék: 25 dkg krémtúró (én németet használom, mert itt sajnos nincs is más)
vagy szürön áttört tehéntúró 1-2 evökanál tejföllel krémesítve
25 dkg Mascarpone vagy natúr vajkrém
8 dkg cukor (kicsit lehet kevesebb is)
1 csg. vaníliáscukor
2 egész tojás
20 g vaníliáspuddingpor (fél csomag)
egy kevés reszelt citromhéj
1. A sütöt elömelegítem 190 fok alsó-felsö fütéssel.
2. Egy piteformát vékonyan megkenek vajjal és megszórom liszttel, mint a piskótának.
3. A töltelékhez valókat egynevüé keverem, a tojást sem kell külön felverni, csak egyszerüen a hozzávalókhoz keverni.
4. A tésztát vékonyra nyújtom és a piteformát kibélelem vele, úgyhogy a széleit oldalt felhúzom.
A tölteléket beleöntöm és elosztom rajta az áfonyát.
5. 35-40 perc alatt készre sütöm.
Más gyümölccsel is el tudom képzelni, pl. ribizli, meggy, szeder, vagy málna., biztos ki fogom próbálni.
Jó étvágyat kíván hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése