Ezt az ennivalót is Németországban ismerhettem meg, gyakran nem fordul elö nálunk, nem azért mert nem szeretjük, hanem inkább, mert egy kicsit idöigényesebb, mint egy rántott hús.
Hozzávalók: személyenként 1 szelet (200 grammos) marhahús felsálból
2-3 vékony szelet bacon
továbbá
1 üveg csemegeuborka,
3-4 fej vöröshagyma
mustár, só bors
1-2 szál sárgarépa, petrezselyem,
2-3 cikk fokhagyma
1 kis darab zeller
a húst kiteregetem, megkenem vékonyan mustárral, só, bors, bacon szalonna 2-3 csík, a hús nagyságától függ,
a hagymát és a savanyú. uborkát vékony szeletekbe, vagy apróra szoktam vágni, de van aki az ubit csíkokban teszi bele, feltekerem, hústüvel, vagy fogpiszkálóval megtüzöm.
Forró zsíradékban körbe megkapatom, a visszamaradt zsíradékba az apróra vágott répát, petrezselymet, hagymát fokhagymát megpirítani, majd felöntöm vízzel azt füszerezem, készíthetö sütöben is vagy a fözölapon, lényeg, hogy le legyen fedve mindkét esetben, villával kell ellenörizni a hús puhaságát, mert az sem jó, ha nagyon puha lesz, másrészt a marhahúsnál soha nem lehet tudni pontosan mennyi idöt igényel (1 óra az biztos, ettöl csak több lehet).
Amikor a hús megpuhult, kiszedem a léböl, a levet leszüröm és 1-2 kanál rizsliszttel, liszttel
besürítem, nem kell nagyon sürüre, de azért ne víz legyen.
Nokedlivel, szélesmetéltel, de akár zsemlegombóccal is lehet tálalni.
Jó étvágyat kíván hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése