22 április, 2015
Szezámmagos káposzta wokban, garnelarákkal
Már jó pár éve, hogy ezt az egyszerü receptet kipróbáltam egy magazinból, most megint eszembe jutott, hogy már rég készült.
Hozzávalók: 1 közepes fej vöröshagyma
2 cikk fokhagyma
50 dkg édeskáposzta (apróra vágva)
1-2 evökanál szója szósz
1 púpos evökanálnyi szezámmag
só, bors, köménymag, esetleg egy késhegynyi erös paprika
25 dkg garnelarák (én elöre füszerezettet szoktam venni)
3-4 evökanál kacsazsír (liba, vagy sertészsír)
1. A szezámmagot zsíradék nélkül világos barnára pirítom, félreteszem.
2. A káposztát kockára vágom és wokban hirtelen megsütöm, közben füszerezem, ereszt egy kis levet, de az nem baj, nem hagyom, hogy teljesen elföjje, átteszem egy másik edénybe.
3. A hagymát apróra vágom a fokhagymát lereszelem és üvegesre sütöm ezt is a wokban, majd hozzáadom a káposztát és összeforgatom, a végén teszem rá a szójaszószt és az erös paprikát.
4. A garnelarákot is hirtelen megsütöm.
Rizzsel tálalom, de lehet bulgur vagy más egyéb, gyorsan elkészíthetö és tényleg finom.
Jó étvágyat kíván hozzá!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése