Általában mindig többet fözök, mint kellene így elkerülhetetlen, hogy marad meg abból a bizonyos ételböl valamennyi. Ha pörkölt, vagy szószos hús féle, akkor lefagyasztom, de köretet, mint pl. a nokedlit már nem szívesen, így most ebböl kreáltam egy egytál ételt, amit salátával megebédeltünk.
A hozzávalókat nem igazán mértem, csak úgy szemre ment minden.
Kb. annyi nokedlim maradt, ami
2 személyre elég köretnek, ehhez jött
egy jó maréknyi reszelt sajt,
(nekem most szeletelt volt, így felkockákztam)
2 db tojás
kb. 5-8 dkg húsos szalonna, amit egy kicsit elösütöttem
só, bors, petrezselyem (szárított, vagy fagyasztott)
a tetejére újra sajt
A szalonnát egy kicsit elösütöttem, majd a fenti hozzávalókat összekevertem a nokedlivel, egy
kivajazott, azaz most két kisebb formába osztottam a tetejére sajtot tettem és 220 fokos elömelegített sütöben addig sütöttem, amíg a sajt ráolvadt és kicsit kezdett pirulni (kb. 20 perc)
Friss salátával ettük, és mondhatom tényleg finom.
Másfajta maradék tésztával is elkészíthetö, biztos úgy is finom.
Jó étvágyat kíván!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése