Nem egy olcsó és nem is kalória szegény süti, de nagyon-nagyon finom.
Tetejére: 5 dl tejszín
Hozzávalók a tésztához:
8 tojás fehérje
10 dkg cukor
5 dkg zsemlemorzsa
5 dkg finomliszt
1 csg. sütöpor
12 dkg darált dió
Sütés után 20-25 dkg Nutella
Krémhez: 7,5 dl tej + 1 dl a piskótát meglocsolni
1 csg. vaníliás cukor
25 dkg vaj, vagy margarin (én vajat használtam)
8 tojás sárgája
2 csg. vaníliás puddingpor
15 dkg cukor
1 ampulla rumaroma
10 dkg étcsoki
20 dkg babapiskóta
Tetejére: 5 dl tejszín
1 evökanál porcukor
2 csg. habfixáló
5 dkg tortabevonó
1. A tojásokat ketté választom, a fehérjét egy kicsi edénybe hütöbe teszem felhasználásig.
Kb. 6,5 dl tejet felforralok, közben a maradék 1 dl tejbe csomómentesre keverem a puddingport, hozzáadom a tojássárgákat és a cukrot, vaníliás cukrot, egy habverövel folyamatosan kevergetem, míg jól besürüsödik, akkor kész, átöntöttem egy laposabb fém tálba és rögtön letakarom folpack-kal, így a pudding nem börözödik be.
4. A lisztet, zsemlemorzsát és sütöport jól összekeverem, a tojás fehérjéket félig felverem, majd hozzáadom a cukrot, majd kis adagokban a száraz anyagokat. Sütöpapírral kibélelt tepsibe simítom és megszórom a darált dióval, 15 perc alatt készre sütöm. A Nutellát egy kistányérra halmoztam és 1 percre a mikróba teszem, hogy könnyebben kenhetö legyen, mikor a tésztám kész, amíg meleg gyorsan a tetejére kenem a Nutellát, így hagyom kihülni.
5. A kihült puddingot csomómentesre keverem a vajjal, hozzá keverem a rumaromát is, majd ketté osztom a krémet, az egyik felét a kihült Nutellás piskótára kenem és erre rakom rá a babapiskótákat, én inkább felülröl locsolom a babapiskótát (mert ha mártogatom, akkor mindig eláztatom) úgy hogy legyen közte egy kicsi hely, hogy a barna krém közé tudjon majd folyni. Egy kiskanállal minden piskótát meglocsolok tejjel.
6. Mikróban kis fokozaton felolvasztom az étcsokit és késes turmixban összekeverem a krém másik felével ezt a babapiskóta tetejére kenem.
7. A tejszínt elöször kicsit felverem, majd hozzáöntöm a habfixálót és a cukrot, majd kemény habbá verem, itt mindig attól félek, hogy vaj lesz belöle :)
A barna krém tetején elosztom. Az 5 dkg tortabevonót vagy étcsokit egy fagyasztós zsákban a mikróban óvatosan felmelegítem, hogy folyós legyen, kivágok egy pici lyukat a zacsi csücskén és azzal díszítem a süti tetejét.
Èrdemes elözö nap elkészteni és hidegre tenni, a piskóta is átpuhul és egy kicsit összeérednek az ízek.
Mióta ismerem ezt a sütit, ez a kedvencem :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése