Hozzávalók: 15 dkg halikra (most éppen ennyi volt benne)
1,5 szénszavas ásvány víz
5 dkg finom zsemlemorzsa
2 dl étolaj
1 kevés fokhagyma granulát
1 kicsi fej hagyma, vagy mogyoróhagyma (most ezt tettem bele)
apróra vágva, vagy reszelve
1/2 citrom leve
só, bors
1. A halikráról eltávolítom a hártyát és egy sürü lyukú szürübe tettem, beleteszem egy kb. a szürövel egyforma nagyságú mély tálkába, felöntöm annyi ásványvízzel, amennyi ellepi,
kiskanállal többször átkavarom, de csak óvatosan, hagyom kb. 10 percet így ázni, majd leöntöm róla a vizet és friss vizet öntök rá, mindezt addig ismétlem, míg a 1,5 liter ásványvíz el nem fogy. Fontos, hogy sürü legyen a szitánk, mert nehogy a végére ne maradjon az ikrából.
Ezután lecsepegetetem a halikrát és egy tálba teszem, ehhez adom a hozzávalókat, és egy habverö segítségével fehéredésig keverem, mint a majonézt, és kész is van. Hütöben 1-2 órát hagyom, hogy az ízek összeéredjenek.
Jó étvágyat kíván hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése