Nem tudom ki, hogy van vele, de a levesben fött csirke, vagy tyúk mell nem igazán kapós, csináltam már belöle hússalátát franciasalátás alappal, nade azt csak én ettem, és nem bírtam mind megenni, a Férjem emlegette mindig, hogy az NKD-s idöben sokat evett ilyet, utána kerestem a neten és ez született belöle.
Hozzávalók: 1 egész fött csirke mell, vagy ennek megfelelö fött hús mennyiség
20-25 dkg Champignon gomba
2 púpos kanálnyi finomliszt
1/2 Liter leves, vagy forró vízzel feloldott ételízesítö
só, bors, örölt szerecsendió, fokhagyma granulátum
0,5 dl tejszín
pár szelet sajt, vagy reszelt sajt
kevés olaj a sütéshez
esetleg egy pár kicsi rózsa brokkoli és fürjtojás
és ha éppen van otthon 1 mini tömlös Campingsajt
1.A sütöt elömelegítem 220 fokra, mire felmelegszik készen vagyok az elökészítéssel.
2. A gombát pucolom és negyedelem, majd hirtelen olajon megpirítom.
3. A fött húst szintén apró kockákra vágom és a gomba után azt is kicsit megpirítom.
4. Majd a visszamaradt olajba, ha kell még öntök hozzá, csinálok a 2 evökanálnyi lisztböl rántást, egy kevés fokhagymagranuláttal megszórom, és lassan felöntöm a levessel, vagy az ételízesítös alaplével, vigyázva, hogy csomómentes legyen, egy kicsit összeforralom, és szükség szerint ízesítem, (utólag került bele egy mini tömlös camping sajt is, nem rontotta el)majd beleteszem a gombát és a húst, ezzel is felforralom és kicsit tüzálló tálkákba rakom és letakarom sajttal.
5. Lehet tovább turbózni, utólag egy pár rózsa brokkoli is került bele és egy-egy fürjtojás.
15-20 percig sütöm a sütöben, addig míg a sajt ropogóssá sült.
Praktikus maradék hasznosítás és még finom is lett.
Jó étvágyat hozzá!
1 megjegyzés:
Én is az NDK-ban ismertem meg és szerettem bele! Drezdában, a Meissener Weinkellerben ettük mindig, nagy élvezettel! ('77-80) :)
Megjegyzés küldése