Egyre többször készül nálam különbözö zöldségekböl krémleves, most éppen karalábéból, ma elöször, de nem utoljára.
Hozzávalók: 1 közepés karalábé
( 4 személyre kisadag) 1 fej hagyma kb. 5 dkg
1-2 cikk fokhagyma
2 dkg vaj, vagy 2 evökanál étolaj
0,5 liter víz
1 pohár tejszín v. fözötejszín (2 dl)
4 dkg finomliszt
1 kávéskanál só,
1 kávéskanál örölt bors
1 teáskanál ételízesítö
szerecsendió örölve
1.A karalábét megpucolom, félbe vágom és még egyszer félbe, majd késes turmixban pépesre darálom.
2. A hagymát a fokhagymával szintén felaprítom, és a vajon vagy olajon üvegesre párolom, majd hozzáadom a karalábépépet, felöntöm a fél liter vízzel és hozzáadom a füszereket, majd forrástól számítva kb. 18-20 percig fözöm. (érdemes megkóstolni, hogy elég puha-e, ha nem akkor még egy kicsit fözni)
Apró kockára vágott húsos szalonnával vagy csak levesgyönggyel tálalom, esetleg extrudált kenyeret eszünk hozzá.
Jó étvágyat kíván hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése