05 szeptember, 2013
Hordós, vagy vödrös dobálós savanyúság
Majdnem két évtizede ismerem és készítem ez alapján a recept alapján a hordós vegyes savanyúságot télire, az utóbbi két évet kihagytam, de most olyan kis cuki uborkákat kaptam otthon, hogy muszáj volt megint elkezdenem.
Hozzávalók egy 30 literes hordóhoz:
10 Liter csapi víz (nem kell felfözni)
6 dl 20 %-os ecet
1 kg kristálycukor
0,5 kg tengeri só
1 dkg citromsav
1 dkg borkénpor
3 dkg timsó
4 dkg nátriumbenzonát
Ezeket hidegen összekeverni, és lehet beledobálni a zöldségeket.
Amiket én teszek bele, uborka, zöldparadicsom, karalábé, sárgarépa, karfiol, csíkokra vágott káposzta, apró hagyma. Lehet még zöld dinnyét is, az nekem sajnos nincs.
További füszerek: Babérlevél
mustármag
koriandermag
fekete bors
kapor
A magokat én mindig összekötöm egy tüllbe, mert nem szeretem, ha úsznak a lében.
Hosszú ideig eláll, és ropogós marad, mi nagyon szeretjük.
Sok sikert az elkészítéshez és jó étvágyat a fogyasztásához!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése