21 július, 2016

Aioli, azaz fokhagymakrém (tojás mentesen)



Ezen a nyáron Mallorcán sikerült töltenünk egy csodás hetet, persze onnét sem jöttem üres kézzel haza.
Az egyik étteremben elöételként kaptunk Aiolit, azaz fokhagymakrémet kenyérrel és olíva bogyóval, nagyon finom volt, csak hát az utóhatása a fokhagymának, de akkor is finom volt...

Hozzávalók kb. egy vajkrémes doboznyi mennyiséghez:
                     80 g szobahömérsékletü tej
                   120 g étolaj, kukoricaolaj, vagy olíva olaj
                      1-2 cikk fokhagyma
                       só, bors, esetleg citromlé

A tejet a fokhagymával és az olajjal egy botturmix-szal 2-3 percig turmixoltam, míg krémes állagot értem el, majd sóval borssal ízesítettem, esetleg egy kevés citromlét lehet belecsöpögtetni.

Azonnal is fogyasztható, de ha lehet, 1-2 órára tegyük hütöbe!

Hmmm, nagyon finom!!!

Jó étvágyat kíván hozzá!



Nincsenek megjegyzések: