25 április, 2017
Rebarbarás pite másképp
Egy újabb német recept, a neten keresgetve, a már megvett rebarbara gyors felhasználására.
Aki szereti a kicsit savanykás ízt, annak pontosan ez a megfelelő süti, a tészta és a tejfölös öntet, elég édes, hogy ellensúlyozza a rebarbara savanykás ízét.
Szóval a recept egy 26x39 cm-es tepsihez, ha kicsivel nagyobb nem baj, mert még nyújtható lett volna a tészta. (Az eredeti recept egy 28 cm-es kerek formához való, én átszámoltam a tepsi mérethez a hozzávalókat)
Tésztához: 37,5 dkg finomliszt
11 dkg cukor
1 csg. vaníliás cukor
1 csipet só
2 kisebb tojás
19 dkg vaj, vagy rama
4 dkg darált mandula, vagy dió, mogyoró, ami van
Töltelék: 1,2 kg rebarbara már megpucolt állapotban
6 db tojás
2 pohár tejföl (400 g)
1,5 csg. vaníliás pudingpor vagy 6 dkg étkezési keményítő
18 dkg cukor
2 csg. vaníliás cukor
4 dkg darált mandula, vagy dió
2 evőkanál édes morzsa, vagy zsemlemorzsa
1. A tészta hozzávalóit jól összegyúrtam, fél órára hűtőbe tettem.
2. A rebarbarát meghámoztam, apró darabokra vágtam.
3. A tölteléket is elkészítem: a tojást, cukrokat, tejfölt, pudingport egyneművé, csomómentesre elkavarni, a rebarbarát beleforgatni.
4. A tésztát egy sütőpapíron tepsi nagyságától kicsivel nagyobbra nyújtani, hogy legyen 1,5-2 cm pereme, ne folyjon a tészta alá a tejfölös mix.
5. A tésztát megszórtam először zsemlemorzsával, arra rá a darált mandula, vagy dió és a tölteléket szépen elterítettem rajta.
6. Előmelegített sütőben 180 fokon sütöttem 1 órát.
Kihűlés után (2-3 óra) kockára szeletelve porcukorral meghintve tálaltam.
Jó étvágyat kíván hozzá!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése