25 április, 2017

Rebarbarás pite másképp


Egy újabb német recept, a neten keresgetve, a már megvett rebarbara gyors felhasználására.
Aki szereti a kicsit savanykás ízt, annak pontosan ez a megfelelő süti, a tészta és a tejfölös öntet, elég édes, hogy ellensúlyozza a rebarbara savanykás ízét.

Szóval a recept egy 26x39 cm-es tepsihez, ha kicsivel nagyobb nem baj, mert még nyújtható lett volna a tészta. (Az eredeti recept egy 28 cm-es kerek formához való, én átszámoltam a tepsi mérethez a hozzávalókat)

Tésztához: 37,5 dkg finomliszt
                     11 dkg cukor
                       1 csg. vaníliás cukor
                       1 csipet só
                       2 kisebb tojás
                     19 dkg vaj, vagy rama
                       4 dkg darált mandula, vagy dió, mogyoró, ami van

Töltelék: 1,2 kg rebarbara már megpucolt állapotban
                  6 db tojás
                  2 pohár tejföl (400 g)
                  1,5 csg. vaníliás pudingpor vagy 6 dkg étkezési keményítő
                  18 dkg cukor
                    2 csg. vaníliás cukor
                    4 dkg darált mandula, vagy dió
                    2 evőkanál édes morzsa, vagy zsemlemorzsa
1. A tészta hozzávalóit jól összegyúrtam, fél órára hűtőbe tettem.
2. A rebarbarát meghámoztam, apró darabokra vágtam.
3. A tölteléket is elkészítem: a tojást, cukrokat, tejfölt, pudingport egyneművé, csomómentesre elkavarni, a rebarbarát beleforgatni.
4. A tésztát egy sütőpapíron tepsi nagyságától kicsivel nagyobbra nyújtani, hogy legyen 1,5-2 cm pereme, ne folyjon a tészta alá a tejfölös mix.
5. A tésztát megszórtam először zsemlemorzsával, arra rá a darált mandula, vagy dió és a tölteléket szépen elterítettem rajta.
6. Előmelegített sütőben 180 fokon sütöttem 1 órát.

Kihűlés után (2-3 óra) kockára szeletelve porcukorral meghintve tálaltam.

Jó étvágyat kíván hozzá!


Nincsenek megjegyzések: