Ezt a fajta panírozást még nem próbáltam hallal, de mondhatom, hogy az is meg fogja enni a halat, aki eddig biztos nem ette, mert egyáltalán nem hal ízű lesz, hanem valami nagyon finom ....
Hozzávalók: 50 dkg halfilé (nálam ez most harcsafilé volt)
12 dkg finom liszt
12 dkg kukorica keményítő
1 mokkás kanál só,
csipetnyi bors
1/2 csomag sütőpor
230 ml víz
25 dkg Ghi vaj, vagy olaj (Ghi vajjal persze finomabb lesz)
Szezámmag (elhagyható)
1. A halfilét vékony csíkokra vágtam, sóztam, borsoztam.
a vizet és egyneművé keverem az egészet, Sűrű, talán még a palacsinta tésztánál is sűrűbb masszát kell kapnunk. (Próbáltam a fotóval prezentálni, hogy kb. milyen sűrű lesz)
3. A Ghi vajat, vagy olajat közepesen forróra melegítettem, nálam 9 fokozatból 5-6 között, és világosra sütöttem. (mikor beletettem a forró zsiradékban, megszórtam egy kicsit szezámmaggal, ez még szépen beleragadt a bundába.
Jó étvágyat kíván hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése