11 január, 2017
Gyömbéres zeller saláta
Barátnőmnél ettünk ilyen zeller salátát a nyáron, hát elég sok időbe telt mire én is elkészítettem.
Vízkereszti sült halhoz volt köret.
Hozzávalók: 50 dkg zeller már meghámozva és lereszelve
2 teás kanál lereszelt gyömbér
3 teás kanál cukor
2 teás kanál só
1 dl hideg víz
1 dl a vízből, amiben a zeller főtt
1 citrom leve
Díszítéshez egy szelet citrom és egy kevés petrezselyemzöld
1. A zeller megpucoltam és durva csíkokra reszeltem, vágni is lehet, de akkor nem lesz teljesen
egyforma.
2. A gyömbért, cukrot, sót, citromlevet és a hideg vizet összekevertem egy tálban.
3. Forrásban levő vízbe dobtam és pontosan 3 percig főztem, majd a főző vízből 1 dl-t az előkészített léhez öntöttem, a zellert leszűrt és a léhez kevertem, még forrón természetesen. Hagytam így kihűlni, ami 1-2 óra, addigra az ízek is összeérnek.
Ízlés szerint bármihez fogyasztható.
Jó étvágyat kíván hozzá!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése