23 augusztus, 2015

Lecsós tarja



Hozzávalók: személyenként 1-2 szelet tarja, nagyságtól függö (vagy étvágytól)
                     2-3 fej vöröshagyma
                     1-2 cikk fokhagyma
                     3-4 db TV paprika, aki szereti lehet bácskaival is
                     5-6 db közepes paradicsom, leforrázva, héjját lehúzva
                     só, bors, örölt kömény, fokhagyma granulát
                     sütéshez valamilyen állati eredetü zsír (sertés, kacsa, liba)

1.A húst elözö nap befüszereztem és hütöben pihent, majd hirtelen megpirítom mind két oldalát, kiszedem röviden a lábasból.
2. A visszamaradt húszsírba odateszem a lecsót hagyma, paprika, paradicsom (ezt én forró vízbe szoktam dobni és a börét lehúzom) kicsit összerottyantom, öntök hozzá egy kevés vizet és füszerezem só, bors, ételízesítö, kevés örölt kömény, fokhagyma granulát,
3. hozzáteszem a húsokat és így fözöm készre, ha szükséges, akkor még lehet ízesíteni :)

Köret tetszés szerint, nálam föleg tarhonya, de lehet rizs vagy tészta is.

Jó étvágyat kíván!



Nincsenek megjegyzések: