23 augusztus, 2015
Lecsós tarja
Hozzávalók: személyenként 1-2 szelet tarja, nagyságtól függö (vagy étvágytól)
2-3 fej vöröshagyma
1-2 cikk fokhagyma
3-4 db TV paprika, aki szereti lehet bácskaival is
5-6 db közepes paradicsom, leforrázva, héjját lehúzva
só, bors, örölt kömény, fokhagyma granulát
sütéshez valamilyen állati eredetü zsír (sertés, kacsa, liba)
1.A húst elözö nap befüszereztem és hütöben pihent, majd hirtelen megpirítom mind két oldalát, kiszedem röviden a lábasból.
2. A visszamaradt húszsírba odateszem a lecsót hagyma, paprika, paradicsom (ezt én forró vízbe szoktam dobni és a börét lehúzom) kicsit összerottyantom, öntök hozzá egy kevés vizet és füszerezem só, bors, ételízesítö, kevés örölt kömény, fokhagyma granulát,
3. hozzáteszem a húsokat és így fözöm készre, ha szükséges, akkor még lehet ízesíteni :)
Köret tetszés szerint, nálam föleg tarhonya, de lehet rizs vagy tészta is.
Jó étvágyat kíván!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése