10 június, 2015
Házi májkrém kicsit másképp
Egyre több mindennel próbálkozom, amit magam tudok elöállítani, hogy elkerüljem a bolti tartósítószerekkel dúsított élelmiszereket, persze mindent nem tudok, de amire lehetöség van, miért ne.
Hozzávalók: az eredeti recept 50-50 %-ot ír a máj és zsírszalonna arányát, de szerintem az úgy túl zsíros.
40 dkg máj (amilyen van, nekem most vaddisznó volt, mert ilyet kaptam ismerösöktöl)
30 dkg zsírszalonna,
1 közepes fej hagymát kevés zsíron megdinsztelni
só, bors, majoránna és zsálya ízlés szerint, kerülhet bele egy kevés szárított petrezselyem és
csemege pirospaprika
A májat és a szalonnát felcsíkoztam akkorára, hogy fözés után húsdarálóba tudjam majd tenni,
megföztem, kb. 1 órát teljesen füszer mentesen.
Ledaráltam húsdarálón, hozzáadtam a dinsztelt hagymát és a füszereket.
Pontos füszer mennyiséget nem tudok, kóstolgatni kell, de számítani kell rá, hogy össze fog éredni a füszerezés.
Mivel most próbáltam elöször nem tudom pontosan megmondani mennyi ideig áll el, akitöl a receptet kaptam 2 hete mondott hütöszekrényben tárolva.
Jó étvágyat kíván hozzá!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése