25 október, 2021

Bienenstich – Méhcsípés Német Sütemény (16 szelet)

 

                                      

Tészta:

  •    300 gramm finom liszt
  •      10 gramm friss élesztő
  •    150 ml langyos tej
  •      50 gramm cukor
  •      40 gramm olvasztott, vissza hűtött vaj
  •        1 db tojás (M)
  •        Csipetnyi só

A hozzávalókból kelt tésztát dagasztani, 1 órát, de legalább 45 percet keleszteni.

Közben elkészíteni a mandulás mázat.

 80 gramm vajat,

120 gramm cukorral,

 40 gramm mézzel,

 50 ml tejjel lassú tűzön összeolvasztani, majd

120 gramm szeletelt mandulát belekeverni, hagyni kihűlni.

 

A megkelt tésztát 35x25 cm tepsi nagyságúra kinyújtani, a mandulás masszát egyenletesen

elosztani a tetején, hagyni 20 percet még kelni és 200 °C-os sütőben 20-22 perc alatt készre sütni, hagyni alaposan kihűlni.

 

450 ml tejben 1,5 adag (60 gramm) vaníliás ízű pudingot főzni 3 evőkanál cukorral, majd Folpackkal letakarva, hagyni kihűlni.

300 ml tejszínt, vagy növényi habalapot

1 habfixálóval felverni.

A pudingot késes aprítóban krémesre kavarni és a felvert tejszínnel egyneművé kavarni.

A tésztát vízszintesen ketté vágni a pudingos tejszínes krémmel betölteni és legalább 2-3 órára

hűtőbe tenni.

                             

Nagyon finom, mi nagyon szeretjük!

Jó sütögetést kíván!

 



 


Nincsenek megjegyzések: