Már egy jó ideje készítem így a burgonyát köretnek, nagyon szeretjük. Inkább ezt sütöm, mint az elösütött hasább burgonyát.
Régebben elöföztem, de most már nyersen füszerezem és sütöm.
Hozzávalók: személyenként 2-3 közepes nagyságú burgonya
só, bors, piros paprika, liszt
sütéshez böven étolaj
petrezselyem levél
A burgonyát meghámozom, kockákra vágom, konyha ruhára borítom és kicsit megtörlöm,
majd egy nagy tálba teszem füszerezem és rászórom a lisztet, mindent csak úgy szemre, és
az egészet összerázom.
szoktam ellenörizni, hogy belül megpuhult-e már.
Kívül ropogós, belül puha lesz.
Konyhapapírral teszem lecsöpögni és egy kevés apróra vágott petrezselyemmel megszórom.
Mindenféle húshoz nagyon finom köretnek, de csak úgy magában is
Jó étvágyat kíván hozzá!

Hát szerintem ez a sültkrumpli (sült burgonya). A pirított burgonya pedig főtt krumpliból készül, és sokkal kevesebb zsiradék (olaj, zsír) kell hozzá. A sült krumpli lehet persze hasábburgonya, ha úgy vágjuk fel a krumplit.
VálaszTörlésHarmadik dolog a fagyasztott (valószínűleg elősütött) krumpliból készült "hasábburgonya" vagy "steak burgonya", amit már a kevésbé igényes vendéglátóhelyek is preferálnak, az egyszerűség miatt. (Az eredmény ekkor már kevésbé számít.)